BG
BG EN

Великден - празник на вярата и светлината, най - светлия за християнския свят

Великден - празник на вярата и светлината, най - светлия за християнския свят

Великден е най–очаквания и светъл празник за християнското общество. На този ден църквата почита Възкресението на Божия син Исус. Празникът се отбелязва в неделния ден на Страстната седмица и е честван в над 20 държави по света, като всички вярващи почитат възкресението на Христос със обичаи, датиращи от древността. Семействата се събират и празнуват, подаряват си подаръци и приготвят празнична трапеза.

Някои от традициите и обичаите на Великден произлизат от древността. По стар обичай Възкресение Христово се чества в продължение на 3 дни, а приготовленията за неговото отбелязване започва по време на Страстната седмица.

Яйцата се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или Велика събота, като първото яйце задължително се потапя в червена боя, символизираща Христовата кръв. На Великден сутринта със същото яйце се прави кръстче по челата на децата, а след това и на останалите членове семейство. Боядисването на яйцата е преживяване, което сплотява семейството, а начините за да направиш яйцата си неповторими и уникални са много. За тях ще ви разкажем допълнително. 

Подготовката за празника започва от рано, всяка домакиня се старае да внесе уют и да направи дома си красив и приветлив за най-близките си хора. 

Какво празнуваме на Цветница?

21 април 2021 Какво е да носиш име на цвете? Според нашите предци, да кръстиш новороденото с име на цвете, храст или дърво, означава да му пожелаеш физическа красота, здраве, щастие, както и да се радва на внимание и обич.

Как да зарадваме баба и дядо с оригинален подарък?

10 декември 2020 Безусловната любов на баба и дядо са най-голямото съкровище на семейството, основателите на едно морално наследство и най-добрите разказвачи!

Поканени сте на юбилей, а все още нямате идея за подарък?!

24 октомври 2020 Вплетете клони в семейната историята с тази невероятна фоторамка "Дърво на живота"!

Спечели уикенд за двама или трима в MyPlace_Pamporovo

24 октомври 2020 Заредете се с магията на Родопите - изживейте очарованието и живописта на една от най-красивите дестинации в България!

Персонални подаръчета

18 октомври 2020 Предстои Ви специален повод и искате да оставите траен спомен с личен подарък за Вашите гости и приятели, ние ще направим идеите Ви реалност и ще бъдем моста към сърцето на близките Ви хора. Заповядайте!

Дървени образователни играчки по системата Валдорф и Монтесори

29 септември 2020 Днес ще представя дървените играчки, които произвеждаме в серия, наречена Детство мое

Нови декорации за уютна кухня

22 май 2020 За любителите на дърво в кухнята предлагаме новите ни декорации за кухня, вижте повече...

Подарък за Георги

4 май 2020 Едно различно предложение за вашия Георги!

От препоръките във нашата Фейсбук страница :)

16 април 2020 Георги Димов е майстор - дърводелец с доказана биография зад гърба си. За нас, казаното от него е повече от похвала и гаранция за качеството на нещата ни!

От нашата страница....

11 октомври 2019 Iliana Ilieva: Страхотни сте!:) Вие сте номер едно в работата си!