BG
BG EN

Дървени образователни играчки по системата Валдорф и Монтесори

Дървени образователни играчки по системата Валдорф и Монтесори

"Аз вече съм голяма!" и "Това го мога, нека аз,аз..." са фразите, под чието крило преминава ежедневието на нашето семейство, а и вероятно на всички останали родители, чието дете навлиза в периода, предхождащ училището. Детето вече е отворено за света и с любознателните си ръчички и очички попива всяко наше движение и жест. Това е времето, в което то се учи и опознава света ежеминутно, основно чрез игра с приятели или пък с новите играчки.

Всеки ден нашата малка муза, Ана - Мария дарява сърцата ни с невероятни емоции и иска, иска, иска ... Тя ни показва какво е важно за детето в тази възраст, какво привлича вниманието му и как то възприема околния свят.

Нашите играчки ще развият логическото мислене у детето и ще му помогнат да усвои нови знания под формата на игра. Изработихме интерактивен календар от дърво, изцяло от безвредни материали, стимулиращ развитието на ключови умения  у детето като разпознаване на цветове, броене, разпознаване на дните от седмицата и времето, координация на движенията и концентрация. Детето ще усвои знания за сезоните и месеците в годината с лекота, ще се научи да разпознава топли и студени цветове, свързвайки ги със сезоните и атмосферните условия.

Друга забавен начин да подпомогнем развитието на детето са образователните карти Аз уча цифрите! Занимателните карти с изображения на зеленчуци, цветя и насекоми, помагат на малкото дете да научи по лесен и достъпен начин  цифрите, цветовете и елементи от природата. Картите са в комплект с дървена кутийка за съхранение и щипки с цифрите от 0 до 9, с които то посочва какъв е броят на изобразените обекти. Целта на играта е детето да открие чрез защипване правилната бройка на изобразените цветчета или друго. Тази игра ще донесе на детето безброй мигове на задоволство и радост от наученото и ще му помогнете да се запознае с околният свят и част от природата по нов и различен начин.

А защо не пъзел....изработихме за нашето дете пъзел с българската азбука, какъвто не открихме на пазара. Влакчето и хареса, но реши че е по-добре да играе с два. А защо да не е слонче? 

Помните ли първите си игри на думички, посочваш първата буква и приятелите ти търсят плавилния отговор. Чували ли сте за думата "сАлон" /слон/, а "Акула"/кула/?! С пъзела азбука Ана-Мария не само научи бързо и аналитично да подрежда формите и цветовете на елементите му, но и започна да реди интересни и нови за нея думички, в които вече не поставя и мааалко излишни буквички за забавление.

А кои не чувал най сладката песничка, която става рефрен за детските игри:

На ризката на джобчето
Скъсало се копчето!
Боц от тука, боц от там
Копчето заших си сам...
Всъщност, това не е толкова лесно за едно 5 годишно дете. С играта Да зашием копчето, всяко дете ще се научи бързо и уверено да пъха иглата на правилното място, а защо не и да ушие някоя дрешка за куклата след това.
 
И така мили приятели... не сме завършили пътешествието в света на сладките 5-годишни патенца, които смело правят първите си крачки в реалния живот. Ще продължаваме да пътешестваме след тях и ще улесняваме с каквото можем пътят към знанието и новите идеи.
 
Ще ви държим в течение, а и вие поглеждайте на Фейсбук страничката ни СувенирчеБг - сувенири и играчки от дърво, реклама и Web с какво още ни е вдъхновила малката ни принцеса. До скоро!

 

 

 

Какво празнуваме на Цветница?

21 април 2021 Какво е да носиш име на цвете? Според нашите предци, да кръстиш новороденото с име на цвете, храст или дърво, означава да му пожелаеш физическа красота, здраве, щастие, както и да се радва на внимание и обич.

Великден - празник на вярата и светлината, най - светлия за християнския свят

10 април 2021 Обичаи и традиции, подаръци и сувенири за Великден

Как да зарадваме баба и дядо с оригинален подарък?

10 декември 2020 Безусловната любов на баба и дядо са най-голямото съкровище на семейството, основателите на едно морално наследство и най-добрите разказвачи!

Поканени сте на юбилей, а все още нямате идея за подарък?!

24 октомври 2020 Вплетете клони в семейната историята с тази невероятна фоторамка "Дърво на живота"!

Спечели уикенд за двама или трима в MyPlace_Pamporovo

24 октомври 2020 Заредете се с магията на Родопите - изживейте очарованието и живописта на една от най-красивите дестинации в България!

Персонални подаръчета

18 октомври 2020 Предстои Ви специален повод и искате да оставите траен спомен с личен подарък за Вашите гости и приятели, ние ще направим идеите Ви реалност и ще бъдем моста към сърцето на близките Ви хора. Заповядайте!

Нови декорации за уютна кухня

22 май 2020 За любителите на дърво в кухнята предлагаме новите ни декорации за кухня, вижте повече...

Подарък за Георги

4 май 2020 Едно различно предложение за вашия Георги!

От препоръките във нашата Фейсбук страница :)

16 април 2020 Георги Димов е майстор - дърводелец с доказана биография зад гърба си. За нас, казаното от него е повече от похвала и гаранция за качеството на нещата ни!

От нашата страница....

11 октомври 2019 Iliana Ilieva: Страхотни сте!:) Вие сте номер едно в работата си!